Presentació de l’Enllaç Reial a Barcelona

El Comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV i la princesa aragonesa Peronella donaran el seu consentiment per unir-se en matrimoni aquest proper diumenge, 26 de setembre a partir de les 11.00h, a la Seu Vella de Lleida. Es tracta de la recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella que se celebrarà, aquest diumenge, per quart any consecutiu i que tindrà com a escenari el Baluard de la Reina de l’emblemàtic conjunt monumental lleidatà. 

L’espectacle, organitzat per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, ha estat presentat aquest matí al Palau dels Virreis o del Lloctinent de Barcelona -seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó- com una magnífica recreació que s’iniciarà, amb sorpreses i novetats escenogràfiques, a les 11.00h del matí amb l’arribada dels nobles i convidats a la cerimònia reial. En total més de 150 actors, dansaries, músics i festers que recrearan un casament que va ser l’origen de la Corona d’Aragó i que és també l’origen de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, ja que van ser precisament les danses i celebracions posteriors a aquesta unió entre el comte i la princesa els primers balls de Moros i Cristians celebrats a la capital del Segrià. L’esdeveniment inclourà a més, una exposició de plats típics medievals elaborats expressament per l’ocasió per l’Associació Cultural Gastronòmica de Lleida “Lo Tall”, entitat que col·labora en l’espectacle i que cuinarà receptes extretes del llibre de cuina medieval més antic de Catalunya i un dels manuscrits més antics d’Europa, el Sent Soví.

A la presentació d’aquest matí a Barcelona hi han assistit, a més del president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, Joan Gomis; alguns dels festers i festeres que encarnaran aquest diumenge alguns dels personatges de l’espectacle com la princesa Peronella d’Aragó (Elia Villar). La recreació de les Noces Reials organitzada pels Moros i Cristians de Lleida és un dels actes de les Festes de Tardor de Lleida que se celebra cada any als voltants de Sant Miquel.