Èxit de participació en el Mig Any Fester, tot i les restriccions d’aforament i mobilitat

La composició titulada “Yurida”, obra del mestre Azael Tormo Muñoz, veí de Manuel (País Valencià), ha guanyat el concurs convocat per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida per escollir l’himne del 25è aniversari de l’entitat festera.
Per un estret marge de vots, el públic assistent a la celebració del Mig Any Fester ha escollit aquesta partitura d’entre un total de set obres originals presentades en aquest certamen i que ha tingut com a finalista l’himne “Festa Major” del mestre Miguel Ángel Sarrió Nadal, d’Aielo de Malferit (País Valencià).
La Banda Municipal de Lleida, dirigida pel mestre Amadeu Urrea, que també ha estat president del jurat del concurs de l’himne, ha interpretat les dues partitures finalistes després d’un magnífic concert amb marxes mores i cristianes i també amb un repertori d’obres ben conegudes de musicals. El públic ha votat d’entre les dues obres finalistes i els dos compositors, presents a l’acte, han rebut el reconeixement dels assistents i un obsequi de l’Associació. El concurs està dotat amb un únic premi de 3.500 euros i l’obra passa a ser propietat de l’entitat.
El Mig Any Fester celebrat a la Seu Vella serveix cada any per tancar l’exercici i fer el relleu de càrrecs de les comparses i de les capitanies, però al suspendre la Festa de Moros i Cristians d’enguany, s’ha optat per mantenir els càrrecs d’enguany de cara a la Festa de 2021.
L’esdeveniment d’aquest matí ha omplert la nau central de la Seu Vella, però amb un aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats.
La capitana cristiana Mariona Franco i el caid moro Antoni Pomés han llegit un manifest en el que han homenatjat a les persones que han patit les conseqüències de la pandèmia, així com als sectors que atenen i serveixen a la població durant la Covid19.
En els parlaments, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que “l’Associació de Moros i Cristians és viva” i ha elogiat “la gran tasca cultural i cívica que desenvolupa, amb capacitat de resistència i creant una xarxa de vincles i afectes entre els festers”. Josep Lluís Gàzquez, president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians, ha afirmat que l’any ha estat atípic i més quan tocava celebrar la 25ena edició de la Festa, que s’espera celebrar l’any vinent. Gàzquez ha agraït l’esforç i la il·lusió dels festers per mantenir activa l’entitat. El director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha reiterat el suport de  la Generalitat a l’entitat, mentre que Paco Cerdà, vicepresident de la Diputació, ha subratllat el fet que aquesta “és una Associació amb ànima”.

Podeu escoltar la peça guanyadora del concurs fent clic a:  YURIDA, nou himne de l’Associació

Podeu veure tot el desenvolupament de l’acte mitjançant aquest enllaç:  Mig Any Fester 2020 a Lleida TV

Entrada de càrrecs Moros
Entrada de càrrecs Cristians
Càrrecs Moros
Càrrecs Cristians
Capitana i Caid
Concert del 25 aniversari
Salutació del president de l'Associació
Salutació de l'Alcalde de la Lleida
Lliurament del premi a l'autor del himne guanyador
Els dos finalistes acompanyats del president de l'Associació