Moros i Cristians consoliden l’Enllaç entre Ramon Berenguer IV i Peronella

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians va celebrar, ahir al matí al Baluard de la Reina de la Seu Vella, la tercera edició de la recreació històrica de les Noces Reials de Peronella, princesa d’Aragó, i Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona. Un espectacle emmarcat dins de les Festes de Tardor de la ciutat i que va comptar amb la participació d’un centenar de festers i amics que es van convertir, per un dia, en joglars, trobadors, nobles, servents, comtes, bisbes, frares, timbalers, cavallers, soldats o, senzillament, en el poble de Lleida. 

L’èxit de l’espectacle va manifestar-se també, en la gran assistència de públic , ja que més d’un miler de lleidatans i visitans van gaudir de la representació i, alhora, de la desena de paradetes del mercat medieval organitzat per les comparses de la festa lleidatana.

Joan Gomis, president de l’Associació de la Festa va comentar que “l’acte s’ha consolidat al diumenge de les Festes de Tardor gràcies a la col·laboració dels festeres i entitats amigues que es volquen amb la celebració.”

L’esdeveniment va comptar a més, amb la participació de la Coral Maristes Montserrat, del Grup de Grallers Turrai i del grup de dansa oriental “Mirat Al Sharq”. Hi va participar també la Societat Cultural i Gastronòmica Lleidatana “Lo Tall” en l’elaboració del banquet nupcial i es va comptar amb la col·laboració de les Cooperatives del Soleràs i de Montoliu de Lleida. Una menció especial requereixen també els músics que van participar en l’esdeveniment per la seva contribució a la recreació de l’enllaç reial que és l’antecedent, remot però directe, de la Festa de Moros i Cristians de Lleida.