Les Noces reials consoliden les Festes de Tardor

Els més de 1.000 espectadors que avui han presenciat la segona edició de la recreació històrica de les Noces Reials de Peronella d’Aragó i Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona, fan que aquest acte es consolidi al programa de les Festes de Tardor. Autoritats, festers, i amics s’han felicitat per la bona acollida de la representació. Joan Gomis, president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians, organitzadora de l’esdeveniment, ha destacat “la col·laboració i l’engrescament col·lectiu que ha suposat aquesta diada per la gent de Moros i Cristians” i considera que “consolida aquesta data como un segon dia de festa per l’entitat”.

Per altra banda, Jaume Aluja, coordinador de l’activitat, considera que “hem de saber incorporar elements nous de cultura popular de diferents cultures per renovar la representació cada any, sense renunciar al text i parlaments propis de l’obra”.  

Altres col·laboracions en el dia d’avui han estat la de l’Associació Cultural Gastronòmica de Lleida “Lo Tall” que ha organitzat una exposició dels plats medievals que s’han servit al banquet i a més, ha servit la degustació d’un tastet medieval de cigrons amb llet d’ametlles. 

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians ha comptat per realitzar aquesta recreació amb més de 150 actors i actrius. La trobada s’ha aprofitat també per promocionar el Pa de Moros i Cristians que ha recuperat el Gremi de Forners de Lleida utilitzant la farina d’espelta, un tipus de blat que té un origen anterior als 7.000 anys i que s’utilitzava per elaborar el pa medieval.