La Festa de Moros i Cristians 2009 obre el seu dinar fester a la Ciutat

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida obrirà a la ciutadania, i al públic en general, el dinar fester del diumenge 17 de maig –dia de la Festa de Moros i Cristians 2009– que tindrà lloc al Palau de Vidre dels Camps Elisis entre la desfilada infantil i presentació de bandes del matí i la desfilada de la tarda, en el marc de l’activitat “Viu la festa amb nosaltres”. D’altra banda, el president de L’Associació de la Festa, Joan Gomis, ha presentat avui el concurs de fotografia 2009 que passa a denominar-se Memorial Xavier Aluja, en record d’aquest fester i regidor lleidatà que va ser un dels impulsors de la recuperació de la festa ara fa 14 anys, i que va morir l’any passat. La tinent d’alcalde i regidora de Turisme de Lleida, Montse Mínguez, i la viuda d’Aluja, Rosabel Escartín, han acompanyat els festers en aquesta emotiva presentació al Castell Templer de Gardeny.

Els interessats en participar de la festa poden adquirir els tiquets del dinar i la cadira de lloguer per veure la desfilada per 20 euros a les botigues col·laboradores: Confeccions Gaudí (plaça Ricard Vinyes) i Armeria Inglés (carrer Major), mentre que a Turisme de Lleida es poden llogar les cadires per la desfilada a un preu de 3 euros.

El dinar fester, ambientat per les sis bandes de música que participen a la diada, compta amb la participació de prop de 600 persones entre festers i músics i és un dels actes més entranyables del diumenge de la Festa.