Un nombrós públic assisteix a la representació de les Noces Reials

El diumenge dia 27, a partir de les 17’30 hores al Castell del rei – La Suda, va començar la recreació històrica dirigida per Xavier Plà, per commemorar el casament de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó.

Aquest any es va iniciar amb diferents activitats situades en la pujada cap a la Suda, com tir a l’arc, lluites i contes amb titelles,entre altres. Un cop a l’esplanada diferents parades del mercat on es podien adquirir productes elaborats per les diferents comparses de l’Associació de la Festa, productes que es podien comprar amb Peronelles, la moneda oficial del mercat.

Al voltant de dos quarts de set de la tarda va començar el casament, amb la intervenció dels nuvis i d’altres il·lustres convidats. Un cop casats es van fer els homenatges, aquest any amb la novetat de l’estrena d’un ball creat  expressament  per aquest acte.

Una altra novetat molt important, va ser la participació de dos grups de recreació medieval  arribats de Barbastre, que van actuar dins del grup de nobles que acompanyaven a la reina Peronella, paper interpretat aquest any per una jove aragonesa.

Destacar també la col·laboració del grup de recreació medieval de la nostra ciutat, Falcons de Leyda, els quals ja havien participat en algun altre acte de la nostra Festa.

A més d’aquests grups de recreació medieval, van comptar amb la presencia de diversos historiadors que avalen el desig de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de que aquesta representació sigui cada vegada més fidel al que hauria estat aquest casament.

Enllaç Recreació: Lleida Televisió