Tot a punt per la Boda Reial

El Comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV i la princesa aragonesa Peronella donaran el seu consentiment per unir-se en matrimoni aquest proper diumenge, 27 de setembre a partir de les 11.30h, a la Seu Vella de Lleida. Es tracta de la recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella que se celebrarà, aquest diumenge, per tercer any consecutiu i que tindrà com a nou escenari el Baluard de la Reina de l’emblemàtic conjunt monumental lleidatà. 

L’espectacle, organitzat per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, ha estat presentat aquest matí al Palau dels Virreis o del Lloctinent de Barcelona -seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó- com una magnífica recreació que s’iniciarà a les 11.30h del matí amb l’obertura del Mercat Medieval i l’arribada dels nobles i convidats a la cerimònia reial. En total més de 150 actors, dansaries, músics i festers que recrearan un casament que va ser l’origen de la Corona d’Aragó i que és també l’origen de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, ja que van ser precisament les danses i celebracions posteriors a aquesta unió entre el comte i la princesa els primers balls de Moros i Cristians celebrats a la capital del Segrià. L’esdeveniment inclourà a més, la representació del Banquet de Noces amb plats típics medievals elaborats expressament per l’ocasió per l’Associació Cultural Gastronòmica de Lleida “Lo Tall”, entitat que col·labora en l’espectacle i que cuinarà receptes extretes del llibre de cuina medieval més antic de Catalunya i un dels manuscrits més antics d’Europa, el Sent Soví.

A la presentació d’aquest matí a Barcelona hi han assistit diferents festers i festeres que encarnaran alguns dels personatges més rellevants de la representació com na Mariona Franco (princesa Peronella) i n’Oriol Yuguero (comte Ramon Berenguer IV). La recreació de les Noces Reials organitzada pels Moros i Cristians de Lleida és un dels actes de les Festes de Tardor de Lleida que se celebra cada any als voltants de Sant Miquel.