Teresa Cunillera, pregonera de Moros i Cristians 2009

Teresa Cunillera, vicepresidenta primera del Congrés del Diputats, s’ha mostrat orgullosa i honorada de ser la pregonera de la Festa de Moros i Cristians d’avui diumenge, 26 d’abril, a la nau central de la Seu Vella. Entre anècdotes i experiències personals, Cunillera ha volgut deixar palesa la consolidació i projecció de la festa alhora que n’ha destacat l’alternança de victòries, fet que la converteix en un exemple d’agermanament de cultures que, com ha destacat la diputada, és un fet clau per endegar projectes i tirar-los endavant.
El pregó concert d’enguany, que per primera vegada s’ha traslladat a la Catedral Vella, ha comptat també amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica l’Intèrpret que, amb la interpretació de la suite lleidatana “La Gàbia Daurada” ha fet les delícies dels assistents. La Gàbia Daurada, una creació de David Esterri que planteja la dicotomia entre una vida consumista i benestant i una vida lliure, està concebuda com a òpera per a nens i ha estat creada i realitzada íntegrament a la capital de Ponent. En aquesta ocasió, la versió operística estarà substituida per la suite orquestral acompanyada per una narradora i un muntatge audiovisual explicatiu.
D’altra banda, l’Associació de la Festa de Moros i Cristians ha volgut reconèixer la tasca de Jaume Aluja en la recuperació i creixement de la Festa fent -li entrega d’una insígnia que l’acredita com a membre honorífic de la UNDEF (Unión Nacional de Entidades Festeras de Moros y Cristianos).
L’acte ha donat inici, així, als actes de la Festa de Moros i Cristians de Lleida que viurà el seu moment àlgid el proper diumenge 17 de maig