Televisions russes a la Festa de Moros i Cristians

Quatres equips de televisions russes han demanat enregistrar la Festa de Moros i Cristians de Lleida d’aquest any. Els periodistes participen en un press trip de Turisme de Catalunya i vindran a Lleida amb la col·laboració de Turisme de Lleida. Dues d’aquestes periodistes russes s’integraran a la festa diumenge formant part de les dues capitanies (mora i cristiana). Així doncs, es vestiran amb la indumentària per prendre part en l’Entrada Infantil des de Cavallers a Sant Joan i, per la tarda, desfilaran en l’Entrada de Gala des de la Porta del Lleó a Rbla. Ferran.

Durant la presentació de la festa d’aquest matí la presidenta de l’Associació de la Festa, Tere Mayoral, ha anunciat sorpreses per a tothom com, per exemple, l’instructor de l’assaig infantil del dissabte per la tarda; els parlaments de les Ambaixades i Batalla o l’espectacle eqüestre que durant la desfilada acompanyarà el bàndol cristià, juntament amb la resta d’animació dels seguicis moro i cristià. La Saïda mora i el Capità cristià, Montse Vives i Xavier Cereza, respectivament, vinculats a la festa des dels primers anys; han destacat l’orgull de representar els seus bàndols. Per la seva banda, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Parra, ha felicitat l’Associació per l’esforç i la capacitat d’evolució de la festa que, després de sortir del cap de setmana de Festa Major, s’ha consolidat en el calendari com un esdeveniment cultural amb entitat pròpia.

Les comparses cristianes liderades pel capità dels Urgellencs Ermengol VI defensaran, aquest diumenge, la ciutat d’Ilerda davant l’atac dels sarraïns en una batalla que finalitzarà amb victòria mora i que serà el darrer acte de la XVIII Festa de Moros i Cristians de Lleida. L’enfrontament posarà punt i final a dos dies replets d’actes que començaran dissabte al matí amb un esmorzar medieval a la plaça Sant Francesc. El plat fort de dissabte però, serà la recreació de les Ambaixades a la Plaça Paeria (19.30h) amb l’Abanderat cristià des del Palau de la Paeria i la Raia mora a peu de carrer. Tots dos emissaris establiran una guerra dialèctica amb to irònic que tindrà com a objectiu evitar l’enfrontament d’ambdós bàndols; un objectiu que, en no assolir-se, desembocarà en la batalla de diumenge. Abans de les Ambaixades, la plaça Sant Francesc acollirà un assaig dels festers més petits que finalitzarà amb un berenar infantil. Diumenge començarà amb l’Entrada infantil i el concurs de bandes pel matí i, per la tarda, la gran Entrada de Gala a Ilerda s’iniciarà a la Porta del Lleó de la Seu Vella a les 18.30h. Al capvespre, el pont llevadís de la Seu Vella serà l’escenari de la batalla entre moros i cristians que deixarà la ciutat, enguany, en mans dels moros.

Lloguer de cadires

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians, en col·laboració amb Turisme de Lleida, facilita enguany -com ve fent des de fa uns anys- la possibilitat de llogar cadires instal·lades al pas de la desfilada de Gala de diumenge a la tarda. Les cadires es col·locaran a l’Av. De Blondel- a l’IEI o Paeria- i la venda es farà a l’Oficina d’Informació de Turisme de Lleida (C/Major, 31). El preu per cadira és de 3 euros anticipada i 5 euros el mateix dia.

Concurs de Fotografia

Les fotografies preses durant la Festa poden presentar-se al V Memorial Xavier Aluja que té establert un premi únic de 250 euros i diploma. Les fotografies han d’enviar-se per correu a la seu de l’Associació (C/Panera, 1) o bé portar-les personalment a l’esmentada seu. La recollida de fotos començarà el dia 22 de maig i finalitzarà el 7 de juny. Informació i bases en aquest web.