Taller escolar de la Festa de Moros i Cristians al Príncep de Viana

L’Associació promociona la festa entre els escolars amb xerrades i assajos de desfilades.


L’Associació de la Festa de Moros i Cristians ha celebrat un Taller Escolar d’aquesta festa tradicional al CEIP Príncep de Viana entre ahir, dijous dia 4 de maig, i avui, divendres dia 5. Membres de les comparses lleidatanes (Al·leridis, Musa, Banu Hud, Urgellencs, Anglesola i Pallaresos) van impartir diferents xerrades ahir a la tarde als escolars del centre i han aprofitat la tarde d’avui per organitzar diferents assajos de desfilada amb diferents aules de pre-escolar i primer cicle al pati del col·legi. L’objectiu és donar a a conèixer la festa als més petits i apropar-la, a través d’ells, als seus pares i mares.
Els membres de les comparses cristianes i mores, han rellevat per una estona als mestres de l’escola i han gaudit ensenyant a desfilar als alumnes d’educació infantil i primària, que han seguit amb molta atenció les seves explicacions i després les han posat en pràctica, sempre seguint el ritme de la música que sonava al pati de l’escola.
Els alumnes han desfilat per classes, tot i que al final, s’ha fet una desfilada conjunta, on tots els nens i nenes han anat darrere els moros i cristians lleidatans, fent un fi de festa tots plegats.
Jaume Aluja, president de la festa valora molt positivament aquestes activitats “com un primer contacte dels mes petits amb el significat i estètica d’una festa amb un alt contingut historicista”.