Senegalesos lleidatans a la desfilada de gala de Moros i Cristians

La desfilada de gala de la Festa de Moros i Cristians del proper 20 de maig comptarà amb la participació de més d’una trentena de senegalesos lleidatans que s’integraran d’aquesta manera a la Festa de Moros i Cristians de Lleida. Aquesta participació és fruit del conveni de col·laboració que, aquest matí, han signat la presidenta de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, Tere Mayoral, i el president de l’Associació de Senegalesos de Lleida i comarques, Moussa Ba, juntament amb les regidores Rosa Ball -regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat- i Montse Parra, regidora de Promoció Cultural, Museus, Festes i Cultura Popular.

Segons la presidenta de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians, Tere Mayoral, “aquesta col·laboració és fruit de la filosofia que mou l’Associació basada en la tolerància, la convivència i la integració que es demostra cada any en l’alternança de la victòria en la batalla final de la festa”. Aquest afany de fomentar la convivència intercultural va dur als moros i cristians a proposar a l’Associació de Senegalesos la participació activa en la festa. Així, i per poder participar en el boato de la capitania mora, la comparsa Al·leridís ha donat cinc dyembes que serviran per l’actuació dins la desfilada de gala i perquè cada any puguin participar en el boato. Per la seva banda, el president de l’Associació de Senegalesos, Moussa Ba, ha mostrat el seu agraïment i satisfacció per aquesta deferència i confien en augmentar la seva presència dins de les activitats ciutadanes que se celebren a la ciutat.

Finalment, la regidora Rosa Ball ha parlat de la importància de la fusió de cultures i ha agraït a l’Associació de Senegalesos la seva activa participació. Ball ha comentat la necessitat de continuar treballant en aquesta línia de col·laboració per fomentar la integració dels nouvinguts i ha constatat que aquesta és una de les associacions més ben organitzades. Per la seva banda, la regidora Montse Parra ha ressaltat la importància d’aquest conveni com a paradigma del que ha de ser la integració. “Integrar-se”, ha dit, “vol dir participar activament en les tradicions locals i el fet de formar part de la desfilada de gala de la Festa de Moros i Cristians de Lleida n’és un clar exemple”.

L’acord signat avui pretén ser un primer pas perquè la comunitat senegalesa participi activament de les diferents propostes culturals que se celebren a la ciutat i no es limitin a ser merament observadors. A més, aquest conveni vol obrir les portes a altres associacions perquè participin de la Festa