La Seu Vella ha acollit la desena edició de la solemne cerimònia de Relleu de Capitanies en el marc del Mig Any Fester. 
L’acte, en què a més dels festers, han participat la Banda del Fenollet, els Grallers de l’Almodí i la Cobla de Tres Quartans Taralbada, ha començat amb un pasdoble que ha anunciat el traspàs de poders de l’Alam Divina Bernaus dels Banu-Hud, al seu company Andreu Fernández. Un cop rellevats els Alams dels Al·leridís i dels Musa, els nous Xeics de les tres comparses mores: Jaume Martínez, Vicente Luego i Montse Gallardo ha pres possessió del càrrec. Tot seguit, penons i barons cristians ha seguit el mateix procediment. 

El Raia dels Banu-Hud, Josep Maria de Mesa, ha cedit l’estandard sarraí a Núria Solé, dels Al·leridís; i pel que fa al bàndol cristià, Oriol Yuguero dels Pallaresos ha pres la bandera que li ha cedit Ramon Sanfeliu, dels Anglesola. 

El moment més esperat de la cerimònia, la renovació del Caid i del Comte, ha arribat mentre sonaven les notes de la Marxa Mora, composta per a l’ocasió i interpretada per la Cobla Tres Quartans Taralbada. Així, Josep Lluís Gázquez, dels Al·leridís, ha pres el comandament de les tropes musulmanes, conduïdes a l’anterior batalla per Reinald Pomés.

D’altra banda, mentre sonava la Primera Marxa Cristiana, José Lara Serrano dels Pallaresos “ha jurat” el càrrec de Comte i s’ha compromès a guiar les tropes cristianes fins a la victòria.

La Marxa Mora ha estat l’encarregada de posar el punt i final a l’acte al qual han assistit centenars de festers i autoritats lleidatanes. 
Festers i comparses han celebrat, després de l’acte de relleus, un dinar de germanor al Poliesportiu de La Bordeta. Allí les sis comparses han pogut gaudir de la trobada de gairebé tots els festers. Un dels moments més emotius del dinar ha estat quan s’han pronunciat unes paraules de recolzament a les famílies Romera Antequera i López Gázquez, afectades per l’ensonrrament dels pisos del carrer Cavallers.