“Quinze anys de Moros i Cristians”, a la Biblioteca Pública

La Biblioteca Pública de Lleida ha acollit aquest vespre la inauguració de l’exposició “Quinze anys de Moros i Cristians de Lleida”, una mostra retrospectiva que exhibeix les millors fotografies de la singular festa lleidatana i que romandrà oberta al públic des d’avui i fins al 31 de desembre. La mostra ha estat inaugurada pel regidor de Formació i Inserció socio-laboral de l’Ajuntament de Lleida, Lluís Franco, juntament amb el regidor de Joventut de la Paeria, Oriol Yuguero. A més, hi han assistit Montse Bergés i Montse Bertran, regidores d’ERC i CiU a l’Ajuntament de Lleida, respectivament; el president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians, Joan Gomis, i la vicepresidenta de la mateixa associació Tere Mayoral, acompanyats d’un nombrós grup de membres de la festa.

L’exposició està constituïda per les fotografies que han estat guardonades cada any en el concurs de fotografia de la festa, incloent les guanyadores d’aquest 2010. Precisament i, en aquest sentit, l’acte d’aquest vespre s’ha aprofitat per lliurar els premis als guanyadors del concurs d’enguany. Així doncs, han rebut els guardons com a guanyadors del Concurs de Fotografia de Moros i Cristians 2010, II Memorial Xavier Aluja, Josep M. Cortada per “De reüll” (1r premi), Rosa Aresté per “Bons Cristians”(2n premi), José Manuel Ferrera per “La Batalla”(1r accèssit) i Jaume Oró per “Amistat (2n accèssit).

La retrospectiva, amb entrada lliure, es pot veure durant tot el mes de desembre els dilluns de 15 a 20h, els dissabtes de 10 a 14h i de dimarts a divendres de 10 a 20h. Amb aquesta iniciativa, l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida finalitza els actes de commemoració del quinzè aniversari de la recuperació de la Festa de Moros i Cristians a Lleida.