Presentació del Mig Any Fester

Els encara vigents capitans de Moros i Cristians, Rosa Mostany (Capitana Cristiana) i Jordi Amarillo (Caid), han presentat, aquesta tarda, la celebració del Mig Any Fester acompanyats del seus successors en el càrrec, Jordi Branchadell (nou Capità cristià) i Ferran Suñé (nou Caid). A l’acte hi han assistit també els abanderats d’ambdós bàndols, tant els sortints com els entrants. Per part del bàndol cristià, la nova abanderada, Montse Teixidó, ha estat acompanyada pel seu antecesor Josep Prior. Pel que fa als moros, la nova Raia serà Carme Casals que substituirà Enric Marti. Pel que fa a les Capitanies, les comparses que assumiran aquesta responsabilitat a partir de diumenge seran els Pallaresos per part dels cristians en substitució dels Anglesola i respecte als sarraïns, els Al·leridís aportaran el proper líder dels moros, agafant el relleu dels Banu-Huds. 

Els nous capitans, Branchadell i Suñé, s’han vestit per l’ocasió amb la indumentària de protocol que duran diumenge durant l’Acte Solemne de Relleu de Capitanies que s’iniciarà puntualment a migdia a la nau central de la Seu Vella. Pel que fa als encara capitans, aquests portàven els vestits de protocol que ja formen part del vestuari de la festa lleidatana.Mig Any Fester

El Mig Any Fester és un acte de compromís amb la Festa i suposa el relleu de l’honor i de representació dels que han estat capitans i càrrecs durant l’any i dels que comencen la seva responsabilitat més gran amb la festa.  

El Protocol de l’acte començarà amb l’entrada per la porta central de la nau dels càrrecs sortints, seguint l’ordre de l’entrada de l’any següent i situant-se al presbiteri. Mentrestant els nous càrrecs s’esperaran a peu de creuer. L’ordre del relleu ve establert pel protocol de la Festa i situa en primer lloc els Penons i Alams. Després les Baronesses o Barons i els Xeics. Seguidament, l’Abanderat o Abanderada i el o la Raia. Finalment, es produeix el relleu del Comte o Comtessa i el Caid o la Saïda.