Presentació de les noces reials a Barcelona

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida va presentar ahir, 25 de setembre, al Centre Internacional de Premsa de Barcelona, la recreació de les Noces Reials de Peronella d’Aragó i Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona, que es farà el proper diumenge, 30 de setembre, a partir de les 11.30h a la Seu Vella.

Entre els festers i actors que van assistir a la presentació, hi havia Mariona Franco, que encarnarà la princesa Peronella; Oriol Yuguero, que serà Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona i Jaume Aluja, president de l’Associació de la Festa.

La recreació de les Noces Reials d’aquest diumenge consistirà en un espectacle, on es recrearan els actes duts a terme durant les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó. L’escenificació comptarà amb la participació de més de 150 persones entre actors, dansaires i figurants.

Aquesta fastuosa representació es realitzarà a la Seu Vella a partir de les 11.30 hores del matí, moment en què tindrà lloc la concentració d’espectadors a la Porta dels Apòstols on s’iniciarà l’acte amb l’arribada de nobles i convidats. Tot seguit es recrearà la cerimònia de casament; unes esposalles d’allò més fidels a les que van tenir lloc l’any 1150 a Lleida i que van significar la constitució de la Corona d’Aragó. Després de les núpcies, es tornarà a l’esplanada de la Porta dels Apòstols, on els figurants recrearan el que fou el banquet nupcial, amb plats inspirats en el llibre de cuina medieval Sent Soví, receptari de cuina catalana i un dels manuscrits més antics d’Europa.

Aquest enllaç té a més, una significació especial per la Festa de Moros i Cristians de Lleida, ja que el seu origen es remunta als balls i celebracions que es van fer a la capital del Segrià després de la celebració del casament entre el Comte de Barcelona i la princesa aragonesa