Presentació de la nova web de Moros i Cristians

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ha presentat una nova web, elaborada per l’empresa Goldenweb, que mostra un disseny clar, pràctic i molt dinàmic. Aquest dinamisme gira entorn a les notícies que la Festa va generant i que apareixent sempre en la pàgina d’inici. La presentació oficial ha estat realitzada pel president de l’Associació de la Festa, Jaume Aluja, i el responsable de projectes de Goldenweb, Alfonso González.

La nova web de Moros i Cristians s’estructura en sis apartats, als que es pot accedir des de la home page. En l’apartat Programa es fa una breu introducció a la Festa i després s’inclou el pre-programa de l’any vinent. En l’apartat d’Actualitat es troben totes les notícies que generen les diferents activitats que es fan durant l’any, com per exemple exposicions fotogràfiques, dinars i trobades de les comparses, la festa de benvinguda als nous socis, els assajos de les comparses, la celebració del Mig Any Fester, concerts etc. El recull de notícies arriba fins al maig de 2005. El següent apartat previst és el de Comparses. En ell es troba una breu explicació dels antecedents històrics i l’origen de cadascuna de les sis comparses; les tres mores(Banu-Hud, Musa, Al·leridís) i les tres cristianes(Pallaresos, Urgellencs, Anglesola). En l’apartat Festa s’inclou una explicació detallada dels orígens de la Festa lleidatana, així com de les seves singularitats. Després s’inclouen totes les persones que han ocupat els càrrecs de la festa, des dels vigents fins als primers a l’any 1995. Finalment, hi ha un apartat que contempla el Calendari Fester i un altre que estableix les coordenades de contacte amb l’Associació.

La nova web està dissenyada de manera que dóna una gran rellevància al tema visual. És per això que les fotografies tenen un gran importància en tots els apartats, ja que la Festa es caracteritza també per la seva gran vistositat. L’idioma utilitzat en el portal és el català, tot i que es dóna la possibilitat de conèixer la Festa en quatre llengües més: castellà, francès, italià i anglès. Per això s’ha inclòs un apartat on els navegants d’altres indrets, podran fer-se una idea de la singular celebració lleidatana.