Pregó Concert de la Festa de Moros i Cristians de Lleida

El passat diumenge 7 de maig es celebrà el Pregó de la Festa de Moros i Cristians 2017, a la Sala gran de l’Auditori Municipal Enric Granados de la nostra ciutat.

El pregoner d’aquesta edició ha estat el diputat lleidatà Josep Maria Forné, ex delegat dels Serveis Territorials de Benestar a Lleida i també ex president d’Òmnium i el Banc dels Aliments de Lleida. Forné ha fet paral·lelismes durant el seu pregó entre la situació actual del país català i la història que arrossega lluites i canvis. Així el pregoner ha recordat que la festa “fa memòria del temps era temps, però també és testimoni dels canvis i dels anhels d’uns temps millors on la força no sigui determinant”. El diputat també ha elogiat el caràcter festiu i no competitiu de la festa “vosaltres feu que cada any guanyi uns, o els moros, o els cristians. Vosaltres heu aconseguit integrar homes i dones en un pla d’igualtat en les vostres colles. Per tant ja no hi ha com a objectiu la competitivitat sinó l’alegria de la festa.”

A continuació la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida ha interpretat un concert de marxes cristianes i mores  incloent la marxa cristiana Castell Templer i la marxa mora Madina Larida, del mestre Lleidatà Antoni Serra Oribe, present a la sala, l’acte finalitzà amb la salutació del President de l’Associació i el lliurament de sengles records de l’acte al director de la banda i al Mestre Serra.