Paeria i Moros i Cristians signen el Conveni de Cessió del Nou Local de l’Entitat

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ha signat aquest matí el conveni de cessió del nou local de l’entitat amb l’Ajuntament de Lleida en un acte formal que s’ha celebrat al saló de Plens de la Paeria. El conveni estableix una cessió per part de l’Ajuntament de l’edifici del carrer Panera 1 per un període de 25 anys, mentre que l’Associació pagarà el cost de la reforma del local que ascendeix a 25.000, una quantitat que assumiran els festers i festeres a través d’una derrama de 70 euros. L’Ajuntament de Lleida, a més, facilita el projecte de reforma que ha estat realitzat per tècnics de l’Empresa Municipal d’Urbanisme.

El conveni ha estat signat per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i per part de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians la seva presidenta, Tere Mayoral. Ros ha volgut destacar el fet que l’edifici cedit, ara seu de l’Associació, estigui situat en el Centre Històric. Per la seva banda, Mayoral ha agraït la col·laboració i, sobretot, l’esforç dels regidors implicats i dels tècnics municipals que han elaborat el projecte de reforma.

A l’acte de signatura del conveni hi han assistit també nombrosos festers i festeres que no han volgut perdre’s aquest moment.

La nova seu de l’Associació al Centre Històricu esta situada al carrer Panera 1, és un edifici de tres plantes que convertirà la planta baixa una sala de reunió per a les sis comparses que integren l’Associació. Serà un espai de caràcter social que s’aconseguirà al unir dos baixos i que es preveu estigui llest en tres o quatre mesos. La resta d’espai albergarà despatxos, sala de juntes, arxiu, administració i una zona de manteniment i emmagatzematge del vestuari històric de l’Associació