Nova Junta de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida va proclamar, ahir al vespre al Centre Cívic del Centre Històric en el marc d’una assemblea extraordinària, la llista única que es va presentar a les eleccions com la nova junta que comanarà l’Associació durant els propers quatre anys. Tere Mayoral, de la comparsa Els Pallaresos i anterior vice presidenta de l’Associació, ocuparà en aquesta nova etapa el càrrec de presidenta, mentre que el vicepresident serà en Vicente Luengo dels Al·leridís. Els altres càrrecs són per Teresa Alcaine dels Anglesola (secretària), Marisa Pifarré dels Al·leridís (tresorera) i com a vocals Encarna Pach (Al·leridís), Encarna Domínguez (Pallaresos) i Andreu Fernández (Banu-Hud).

La nova junta agafa les regnes de l’Associació amb la intenció de continuar amb la promoció i difusió de la Festa, tot i que pretén ampliar horitzons i donar a conèixer aquesta celebració no només per terres lleidatanes, sinó també per tot Catalunya i també fora del nostre país. L’objectiu, segons la nova presidenta, és aconseguir que la “Festa sigui coneguda i, sobretot, reconeguda, tenint en compte que és la única festa d’aquestes característiques que se celebra a Catalunya”. Mayoral diu que “es treballarà per cercar el reconeixement i, en aquest sentit, el fet que aquest diumenge la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, assisteixi a la celebració del Mig Any Fester, és molt important”. La nova junta vol que la Festa creixi i que cada cop sigui més gran.

Per altra banda, un dels altres objectius per aquesta nova etapa, segons Mayoral, és fomentar la cohesió i vinculació de les comparses. La nova junta vol fomentar el treball en equip respectant, això sí, la individualitat i idiosincràsia de cadascuna de les comparses.