Nous capitans a Moros i Cristians

La comparsa mora dels Banu-Hud i la cristiana dels Anglesola ostentaran les capitanies de Moros i Cristians a partir d’aquest diumenge amb la celebració del Mig Any Fester. Així, els nous capitans seran Josep Pijuan, per part dels cristians i Andreu Fernández, del bàndol moro. Uns nous líders que han estat presentats aquesta tarda a la Porta dels Apòstols de la Seu Vella en una presentació en què hi ha assitit també el nou abanderat cristià Sergi Jurado i a la nova Raia mora, Patricia Fernández. La fotografia de família s’ha completat amb els càrrecs sortints que cediran el seu poder simbòlic diumenge durant l’Acte Solemne de Relleu de Capitanies. Per la banda cristiana hi havia l’encara vigent Capità dels Urgellencs, Jaume Aluja i, també l’abanderada del bàndol cristià Caterina Argilés. Pels moros, a més de l’actual Saída Pilar Cañadell hi ha assistit la vigent Raia Marta Roigé.

Diumenge 21 a les 12h, Mig Any Fester a la Seu Vella 

El Mig Any Fester és un acte de compromís amb la Festa i suposa el relleu de l’honor i de representació dels que han estat capitans i càrrecs durant l’any i dels que comencen la seva responsabilitat més gran amb la festa. 

El Protocol de l’acte començarà amb l’entrada per la porta central de la nau dels càrrecs sortints, seguint l’ordre de l’entrada de l’any següent i situant-se al presbiteri. Mentrestant els nous càrrecs s’esperaran a peu de creuer. L’ordre del relleu ve establert pel protocol de la Festa i situa en primer lloc els Penons i Alams. Després les Baronesses o Barons i els Xeics. Seguidament, l’Abanderat o Abanderada i el o la Raia. Finalment, es produeix el relleu del Comte o Comtessa i el Caid o la Saïda.