Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó

Diumenge 30 de setembre de 2012
A les 10.30 hores
Castell del Rei-La Suda 

La ciutat de Lleida viurà el proper diumenge 30 de setembre de 2012, la recreació del fet històric de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona, i la princesa aragonesa Peronella. 

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida amb el suport de l’Ajuntamente de Lleida, s’niciarà a les 10.30 hores al Castell del Rei-la Suda, al mateix emplaçament on va tenir lloc el casament entre el comte i la princesa que va donar lloc al naixement de la Corona d’Aragó a l’any 1150. Cal destacar, que és en les cròniques d’aquest casament que es recull la primera referència a la representació teatral d’un combat entre moros i cristians dins dels actes de celebració.

En aquesta ocasió, Emili Sanz i Àngels Rodellar seran Ramon Berenguer IV i Peronella, respectivament.


UN VIATGE A LA HISTÒRIA

Les Noces Reials d’en Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó recuperen l’esplendor viscuda al Castell del Rei-la Suda al segle XII.

L’obertura de la ciutat, a les 10.30 hores, omplirà els carrers de nobles, dames de la cort, templers, joglars, monjos, soldats, moros, cortesanes, bruixes… Els qui vulguin comprar al Mercat o passar per la Taberna, hauran de passar per la Casa de Canvi i canviar els seus euros per peronelles, la moneda de curs legar a la festa (1 euro = 1 peronella).

La festa als carrers donarà pas al cerimonial: celebració de les noces i convit amenitzat amb balls de moros i danses medievals.