Musa i Urgellencs prendran el relleu de les Capitanies

La comparsa mora dels Musa i la cristiana dels Urgellens aportaran els capitans, dels bàndols moro i cristià respectivament, que l’any vinent lluitaran pel domini de la ciutat de Lleida. Aquests líders substituiran al Compte Cristià dels Pallaresos i al Caid Al·leridí que aquest any han conduït les tropes d’ambdós bàndols. L’acte solemne del traspàs de càrrecs es farà aquest diumenge, 19 de novembre a les 12.00h, a la Seu Vella i estarà amenitzat per la música de la Banda Unió Musical San Diego, la cobla Taralbada i els Grallers de l’Almodí + els Carreters. 

Pel que fa al bàndol cristià, la nova Capitana serà Mireia Puig que substitueix en el càrrec a José Antonio Lara. La Comtessa Cristiana pertany a la comparsa dels Urgellencs. Respecte al bàndol moro, aquest any serà liderat per Antonia Vila. La Saïda és de la comparsa mora dels Musa i releva en el càrrec a Josep Lluís Gàzquez.
A més dels capitans, també tindrà lloc el relleu del Penó i l’Alam, el Baró o Baronessa i el Xeic, l’Abanderat o Abanderada i el o la Raia, el Comte o Comtessa i el Caid o Caïda.

Desprès dels traspassos dels càrrecs, l’acte finalitzarà amb la sortida dels nous càrrecs; seguits pels càrrecs vells, les bandes de música, les autoritats i els tots els assistents a l’acte.

Un cop la celebració del Mig Any Fester haurà finalitzat, tots els membres de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida es reuniran al restaurant Alari i celebraran un dinar de germanor.