Musa i Urgellencs, noves capitanies a Moros i Cristians

La comparsa mora dels Musa i la cristiana dels Urgellens ostentaran les capitanies de Moros i Cristians a partir de diumenge amb la celebració del Mig Any Fester. Així, els nous capitans seran Jaume Aluja (Capità Cristià que encarnarà el Comte d’Urgell Ermengol VI) i Pilar Cañadell (Saïda) que han estat presentats aquesta tarda a la Porta dels Apòstols de la Seu Vella. Una presentació que ha inclòs també a la nova abanderada, Caterina Argilés, i a la nova Raia, Marta Roigé. La fotografia de família s’ha completat amb els càrrecs sortints que cediran el seu poder simbòlic diumenge durant l’Acte Solemne de Relleu de Capitanies. Per la banda cristiana hi havia l’encara vigent Capità dels Pallaresos, Jordi Branchadell i, també l’abanderada del bàndol cristià Montse Teixidó. Pels moros, a més de l’actual Caid Ferran Suñé, hi ha assistit Jordi Prior, Raia. 

Mig Any Fester

El Mig Any Fester és un acte de compromís amb la Festa i suposa el relleu de l’honor i de representació dels que han estat capitans i càrrecs durant l’any i dels que comencen la seva responsabilitat més gran amb la festa. 

El Protocol de l’acte començarà amb l’entrada per la porta central de la nau dels càrrecs sortints, seguint l’ordre de l’entrada de l’any següent i situant-se al presbiteri. Mentrestant els nous càrrecs s’esperaran a peu de creuer. L’ordre del relleu ve establert pel protocol de la Festa i situa en primer lloc els Penons i Alams. Després les Baronesses o Barons i els Xeics. Seguidament, l’Abanderat o Abanderada i el o la Raia. Finalment, es produeix el relleu del Comte o Comtessa i el Caid o la Saïda.