Moros i Cristians divulga la Festa al CEIP Cervantes

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida va realitzar una sessió divulgativa de la Festa entre l’alumnat de primària del CEIP Cervantes amb l’objectiu de donar a conèixer aquest esdeveniment cultural que se celebra a Lleida cada mes de maig. L’acte va tenir lloc el passat 23 de juny i va aplegar alumnes, d’entre 3 i 12 anys, d’aquesta escola lleidatana que va esdevenir la seu de la prova pilot d’aquesta nova activitat organitzada per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida; una Associació que ja treballa en la realització d’un projecte pedagògic més elaborat adreçat a les escoles d’educació primària lleidatanes.

L’activitat, celebrada a l’escola Cervantes, va consistir en una exposició retrospectiva d’un recull de fotografies dels Moros i Cristians que els infants van poder contemplar. Tot seguit, els alumnes van visionar imatges de la Festa i van escoltar una xerrada explicativa i, finalment, es va realitzar un taller pràctic de desfilada. En aquest sentit, alguns membres de la Festa van ensenyar el pas moro, el pas cristià i també van fer filades amb la mainada. L’elecció del centre Cervantes per iniciar aquest projecte no és casual, ja que aquesta escola col·labora, des de fa temps, amb la Festa cedint les seves instal·lacions perquè els festers puguin canviar-se el dia de la desfilada.

Amb aquesta nova iniciativa, l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida pretén donar a conèixer la història medieval de la ciutat, ja que la Festa s’explica als alumnes sempre contextualitzada històricament. A més, els Moros i Cristians volen transmetre als infants valors inherents a la celebració com són la igualtat (cada any es canvien els càrrecs de la Festa) o la diversitat (hi ha dos bàndols que comparteixen l’alternança de la victòria cada dos anys). Tot i que aquest projecte s’adreça, en principi, a l’alumnat de primària, la intenció de l’Associació es adaptar-lo als alumnes de secundària per realitzar també aquesta promoció de la Festa entre aquest col·lectiu.