Moros i Cristians col.labora amb la Marató

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida col·labora amb la Marató de TV3 d’enguany destinant part dels beneficis de la venda del CD de música festera a aquesta Fundació catalana que aquest any recaptarà fons per la lluita contra les malalties cardiovasculars.

Els moros i cristians muntaran una parada al carrer Major (cantonada carrer Cavallers) els dies 6 i 8 de desembre i també ho faran el dia 15 i 16 a la Rambla de Ferran. 

El CD té un cost de 12 euros i comprèn fins a dotze peces de Música Festera interpretades per la banda Unió Musical Ciutat de Benicarló. L’enregistrament d’aquest disc compacte va tenir lloc l’any passat durant la celebració del Concert del X Aniversari i inclou, entre d’altres, l’himne de la Festa de Moros i Cristians de Lleida; peça original de Francisco Escartín que és l’autor de la música i la lletra i que ha estat interpretada en aquest disc pel baríton Jesus Espuñes.

El CD té sis marxes mores i sis cristianes, a més de dos bisos. Pel que fa a les marxes cristianes, el disc inclou les peces Jéssica de J. Rafael Pascual, Rosabel de Francisco Escartín, Als Creuats de Peníscola de Pablo Anglès, Reconquista de Santiago Quinto, Caballeros de Navarra de Ignacio Sánchez i Creu Daurà de Francisco Valor. Les marxes mores són la Marxa del Centenari d’Armando Blanquer, Pepe el Moro de Francisco Escartín, Cavall de Foc de J.Rafael Pascual, Alabarda de Pablo Anglès i Al Primer Tro de Rafael Mullor. Respecte als bisos són Caballeros de Navarra de Ignacio Sánchez i Ximo de Josep M. Ferrero.

Aquest disc de Música Festera és una producció de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida que ha estat mesclat i editat per Bossa Records i que ha comptat amb la col·laboració de l’Imac (Institut Municipal d’Acció Cultural).