Moros i Cristians al Tasta Lleida del Poble Espanyol

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida participarà aquest dissabte, 6 d’abril, al TASTA LLEIDA que se celebrarà al Poble Espanyol de Barcelona. L’activitat està organitzada per la Fecoll i se centrarà en l’organització d’una caragolada popular pels assistents, un àpat que inclourà caragols a la gormanda, vedella i poltre dels Pirineus, pera de Lleida, pà de pagès i un got de cervesa. A més, des de primera hora la Fecoll oferirà també un show cooking de caragols que durarà fins a les 16h.

La col·laboració dels Moros i Cristians tindrà lloc a la Plaça Major del Poble Espanyol que serà l’escenari d’una desfilada de les comparses de l’Associació de la Festa, acompanyats per la música d’Ilerband (de 15.30 a 16.30h). Altres activitats realitzades per entitats, associacions i empreses lleidatanes es faran a les escales de la glorieta del recinte amb l’espectacle “Xim” del Centre de Titelles de Lleida. També hi haurà música de la mà de la xaranga de l’Aplec “Mai toquem bé” que es mourà per tot el recinte. Finalment, s’exhibirà una granja de caragols en miniatura a la glorieta del Poble Espanyol i la Plaça Major del recinte tindrà un gastromercat amb venda directa de productes de la terra (oli de la DO Les Garriges de les cooperatives de Vinaixa i Maials, vi de la DO Costers del Segre amb el celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles i Casa Patau, peres DOP Pera de Lleida, i pa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida).

L’entrada al recinte serà gratuïta pels residents a Catalunya durant tot el dia. Caldrà adquirir, però, un tiquet per degustar el plat principal de la caragolada popular.