Mig Any Fester. Relleu Capitanies

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida va celebrar el 16 de novembre, el Mig Any Fester a la nau central de la Seu Vella de Lleida, amb l’acte solemne de relleu de Capitanies i càrrecs.

En aquesta ocasió seran les comparses dels Pallaresos i els Al·leridís, les que comandaran les tropes cristianes i mores respectivament, i s’enfrontaran el proper mes de maig de 2015 per retornar la ciutat al domini moro, tal com marca la tradició d’alternança en la victòria, una de les característiques de la festa de moros i cristians de Lleida.

Així, els nous capitans seran Jordi Íñiguez Sirera de la comparsa dels Al·leridís com a Caid del bàndol moro i Glòria Manuel Estaregui dels Pallaresos com a Comtessa del exercit cristià i els seus abanderats Mercè Arbonés Aragüés como a Raia mora i Teresa Mayoral Seró com abanderada cristiana.

La resta de càrrecs de la Festa de 2015 són per la banda dels moros:

Al·leridís, Jordina Freixanet Pardo com a Xeic i Meritxell Aluja Escartín com Alam; pels Musa, Paquita López Laguna com a Xeic i Encarna Contreras Peña com Alam i pels Banu-Hud, el Xeic Jaume Mur Lloret i l’Alam Divina Bernaus Setó.

Pel bàndol cristià:

Pallaresos, Josep Antoni Lara Serrano com a Baró i Guerau Masip Manuel com a Penó; pels Urgellencs la Baronessa Isabel Curcó García i la Penó Laura Zamora Cortijo i pels Anglesola, Ainoa Sacaduras Hidalgo com a Baronessa i Gemma Franco Alcaine com a Penó.