Mayoral aposta per recuperar el Centre Històric en el seu Pregó

Recuperar i millorar el Centre Històric de la ciutat, aquest és un dels propòsits més importants de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida tal i com va manifestar la seva presidenta, Tere Mayoral, en el pregó de la Festa Major del barri Jaume I el Conqueridor que va pronunciar ahir, 18 de juliol, al vespre a la pista de la Panera. En aquest sentit, Mayoral va enaltir la tasca que desenvolupa l’Associació de Veïns d’aquest barri que, en col·laboració amb altres institucions i, molt especialment, amb l’ajut desinteressat de moltes persones anònimes, treballen dia rere dia per recuperar i millorar aquesta zona de la ciutat.

La pregonera d’aquest any va voler centrar el seu discurs en aquest aspecte de recuperació del Centre Històric, fet que va ser la causa de l’inici de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, amb l’objectiu de dinamitzar aquesta zona. Per aconseguir-ho es va iniciar un projecte espectacular, vistós i lúdic però “ amb un fons plenament compromès amb la reivindicació social des d’una perspectiva històrica”. Mayoral va destacar també que la festa vol “enfortir la convivència i la trobada de persones i cultures i la igualtat en tots els sentits, sense predomini de ningú sobre ningú.” La presidenta de l’Associació va destacar també que els Moros i Cristians volen integrar-se en el barri, on tenen fixada la seva seu social, i que pretenen ser una “comunitat feliç i laboriosa que contribueixi a la millora del barri que sentim com a propi”.

El pregó es va centrar també en la intenció de l’Associació de formar part del teixit social del barri Jaume I i reforçar així la seva estructura comunitària reforçant l’associacionisme i la consciència col·lectiva. Així, Mayoral va convidar tothom a la seu de l’Associació perquè aquest indret sigui un punt de trobada i dels habitants del barri. Per acabar, la presidenta dels Moros i Cristians de Lleida va fer un recorregut per la història del barri i va finalitzar el seu discurs amb el desig de tenir una bona festa.