“Lo Tall” fa receptes sefardites i mores pel convit nupcial

L’Associació Gastronòmica lleidatana “Lo Tall”, que elabora el banquet que se servirà demà diumenge, 28 de setembre, en la recreació de les Noces Reials de Peronella d’Aragó i Ramon Berenguer IV, incorporarà en aquesta ocasió receptes sefardites i mores. Aquestes receptes s’afegiran a les que ja va elaborar l’any passat amb motiu de la primera celebració del banquet nupcial. La representació tindrà lloc demà a partir de les 11.00h, a la Seu Vella.

La col·laboració de “Lo Tall” se centra en l’elaboració dels plats que se serviran durant la representació de les Noces, concretament en l’escenificació del banquet nupcial. Per tal de preparar la vintena de plats del convit, els vint socis i alguns amics de l’associació gastronòmica fan avui una mena de marató de cuina medieval que es perllongarà durant dotze hores, temps en què cuinaran tots els plats.

Entre les menges del banquet que es cuinaran a la seu de “Lo Tall” hi ha arròs amb pollastre; porrada ben sofregida amb llet d’ametlles i sucre; espinacs amb oli passats per l’olla; pastanegat; i menjar blanc fet amb els millors pollastres de Lleida; carns; panades d’ocells; arròs amb carn i mel, tripes de bou, perdius a l’olla i una cassola de cabrit. El menú es tancarà amb postres com massapà, confit de préssec amb sucre i peres i pomes confitades amb mel; crepes de pasta d’ous i bunyols de formatge d’ous.

Per altra banda, “Lo Tall” oferirà un tastet popular de cigrons tendres amb llet d’ametlles durant la representació; així com també es cuinaran porcs i conills a l’ast.