Lo Tall col·labora amb la recreació de les noces reials

L’Associació Gastronòmica lleidatana “Lo Tall”col·laborarà, el proper diumenge 30 de setembre, en la recreació de les Noces Reials de Peronella d’Aragó i Ramon Berenguer IV que es farà, a partir de les 11.30h, a la Seu Vella. 
La col·laboració de “Lo Tall” se centra en l’elaboració dels plats que se serviran durant la representació de les Noces, concretament en l’escenificació del banquet nupcial. Per tal de preparar la vintena de plats del convit, els vint socis i alguns amics de l’associació gastronòmica, faran una mena de marató de cuina medieval que es perllongarà durant dotze hores, temps en què cuinaran els plats.
Entre les menges del banquet que es cuinaran a la seu de “Lo Tall” figuren albergínies escaldades i farcides amb ceba, julivert, menta, formatge, ous i altres espècies; porrada ben sofregida amb llet d’atmelles i sucre; espinacs amb oli passats per l’olla; pastanegat; i menjar blanc fet amb els millors pollastres de Lleida; carns com, les frexures de porc i cabrit; panades d’ocells; arròs amb carn i mel, tripes de bou, perdius a l’olla i una cassola de cabrit. El menú es tancarà amb postres com massapà, confit de préssec amb sucre i peres i pomes confitades amb mel; crepes de pasta d’ous i bunyols de formatge d’ous.
Per altra banda, durant la representació del diumenge a la Seu Vella, “Lo Tall” oferirà un tastet popular de cigrons tendres amb llet d’ametlles; així com també es cuinaran porcs i conills a l’ast.