Les bandes de Fraga i de Villanueva de Gállego guanyen el Concurs Posterior a l’entrada infantil

Les Bandes Musicals de Fraga, amb la peça “Entrada de Cristians” de José Gómez Villa; i la Unión Musical de Villanueva Gállego, amb l’obra “Jamalajam” de José Ferrandiz Fernandez; han estat les guanyadores cristiana i mora, respectivamente, del Concurs de Bandes de la Festa de Moros i Cristians de Lleida que s’ha celebrat aquest matí després de l’Entrada Infantil en la que els festers i festeres més petits, que no poden desfilar a la tarda amb els adults,han estat els protagonistes.

El jurat –format per Josep Maria López de l’Orfeó Lleidatà i Encarna Monzó de l’Orfeó Lleidatà i del Conservatori– han valorat la interpretació equilibrada d’aquestes dues bandes, així com la tria de la peça, la seva presentació i presència en la desfilada i altres aspectes musicals.

Les altres bandes que acompanyen avui els Moros i Ceristians de Lleida són la Ilerband i la Unió Musical Horta Sud.

PROGRAMA

DIUMENGE 19 de maig

18.30h. Concentració de les comparses a la Porta del Lleó de la Seu Vella. Inici de l’Entrada de Gala a la Porta del Lleó, desfilada pel carrer Cavallers, Blondel, fins a la Rambla de Ferran.

21.30h. Batalla. A la Seu Vella, parlaments d’Ermengol VI (Urgellencs) i la Saïda (Musa). El bàndol guanyador (moro) pren possessió del castell de la ciutat.