La Festa d’Ontinyent

Una delegació de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, amb el seu president Jaume Aluja al capdavant, ha viatjat a la localitat valenciana d’Ontinyent entre els dies 26 i 28 d’agost. 

Aquesta visita, de caràcter institucional, ha permès als responsables de l’entitat lleidatana bescanviar opinions amb la Societat de Festers d’Ontinyent i viure la festa en directe integrats en la comparsa “Els Mariners”, que els ha acollit i els ha fet d’amfitriona durant la seva estada.
L’acte protocolari ha tingut lloc aquest diumenge amb la visita al Museu Fester d’Ontinyent, on hi ha hagut un intercanvi de regals per part d’ambdues entitats. Jaume Aluja ha obsequiat Vicente Falop –president de la Societat de Festers– amb una reproducció de la Seu Vella, mentre que els valencians han fet entrega d’una reproducció del Crist de l’Agonia als lleidatans.

Els trenta membres de l’expedició, representants de les sis comparses festeres,han assistit, divendres, a l’entrada de gala de les comparses mores i cristianes (12 de cada bàndol), així com als actes de “contrabando” (parlament entre comparses), la inauguració del mercat medieval, la baixada en processó del Crist de l’Agonia, el castell de focs i la revetlla.