La Festa de Moros i Cristians 2013 ja te cartell

El dissenyador gràfic lleidatà, Ernest Casals, és l’autor del cartell guanyador del XVII concurs de cartells de la Festa de Moros i Cristians de Lleida premiat amb un únic premi de 800 euros. Casals (Lleida, 1970) va formar-se a l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida i exerceix com a dissenyador des de fa vint anys. Precisament, aquest dissenyador, ja va guanyar el concurs de cartells al 2001 i al 2003 i, per tant, aquesta és la tercera ocasió que s’endú aquest concurs. El currículum professional de Casals compta amb nombrosos premis i ha guanyat diferents concursos com el de les Festes de la Tardor de Lleida 2001, el del Ranxo de Pons, el Carnaval de Solsona o les Festes del Pilar de Fraga.

A aquesta edició del concurs s’hi han presentat un total de dotze obres d’autors que, en la seva majoria, són lleidatans, tot i que hi han obres de creadors de Múrcia i el País Valencià. Tots els cartells presentats seran objecte d’una exposició que se celebrarà al mes de novembre coincidint amb el Mig Any Fester.

“Els colors de la Festa”, obra guanyadora

El cartell de la Festa de Moros i Cristians de Lleida 2013, titulat “Els colors de la Festa”, simbolitza la força de la festa i el seus colors que transmeten la vida que té la celebració. L’obra inclou alguns dels símbols de la Festa lleidatana com són les espases mores i cristianes, els cavalls, les creus o la batalla. Tot presidit per la Seu Vella com a icona de la ciutat. El cartell guanyador és, segons la presidenta de l’Associació Tere Mayoral, “una explosió de força, vida i alegria, justament el mateix que pretén ser la Festa de Moros i Cristians de Lleida”.