Inauguració de la nova seu social de l’Associació

El paer en cap de la ciutat, Àngel Ros, acompanyat de la presidenta de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, van presidir l’acte d’inauguració de la nova seu social de l’entitat situada en el carrer Panera 1.

L’alcalde va fer la descoberta de la placa commemorativa i en el seu discurs va destacar que “la nova seu, juntament amb les d’altres associacions, estan contribuint, des de la creació cultural, a reforçar una part importantíssima de la ciutat, el Centre Històric, un barri del qual la història ens va separar durant molts anys”.

També va agrair a tots els festers i festeres i als mem-bres de l’ associació la seva contribució a la creació “d’un espectacle global de Lleida” on la plàstica de les desfila-des i els vestits dels diferents bàndols, juntament amb la música, fan que la celebració produeixi imatges úniques de la ciutat.

Per finalitzar, Àngel Ros va fer un reconeixement per als fundadors de l’associació i el seu interès per recuperar la història i fer-ne una recreació que permet atansar-la de manera divertida a la ciutada-nia, i també va recordar als festers que “ens miren de lluny”, com Xavier Aluja o Emili Loncà., entre altres.

Descoberta la placa, la banda de música Ilerband va inter-pretar l’himne de l’Associ-ació i tot seguit la nostra presidenta la Sra. Teresa

Mayoral, va fer el seu parla-ment tot fent referència a la ja dilatada història de la Festa de Moros i Cristians a Lleida.

A continuació la coral de l’Orfeó Lleidatà va interpre-tar la sardana “Molt lluny d’aquí” basada en un poema del nostre insigne poeta Ma-rius Torres; i tot seguir per part dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida va pren-dre la paraula el seu director, el Sr. Josep Borrell.

Tot seguit pel grup de música tradicional “Quartana” es va tocar una marxa cristiana tradicional recuperada per la Festa; i l’Ilerband va interpretar la marxa cristiana “Capitania Cides”

En acabar el Sr. Miquel Padilla, vicepresident primer de la Diputació de Lleida ens va parlar de la importància de la Festa arreu i del compromís de col·laboració de la Diputació envers la Festa de Moros i Cristians, tal i com ja van fer amb el vestuari històric.