“Fusta i Metall”, de Fernando Vico, imatge dels Moros i Cristians 2010

L’il·lustrador nascut a Barcelona, Fernando Vico de la Torre, ha estat el guanyador del Concurs de Cartells de la Festa de Moros i Cristians de Lleida 2010; una distinció que a més d’atorgar-li una dotació econòmica de 800 euros suposa, pel jove creador de 28 anys, la satisfacció de ser l’autor de la imatge que publicitarà el quinzè aniversari de la Festa. La creació de Vico de la Torre, titulada “Fusta i Metall” va ser presentada sota el pseudònim Sàndor i va resultar escollida per un jurat format per un representant de cada comparsa i un expert en Belles Arts. 

Fernando Vico, que va estudiar il·lustració a l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida, va guanyar el concurs Humoreix al 2008 i ha realitzat diverses exposicions entre les què destaquen les realitzades a la Fira Decorhàbitat o la sala Garcia Serramona en una mostra sobre art urbà i tècniques aerogràfiques. Vico està vinculat a més, a l’Associació Arts de Ponent.

L’elecció de l’obra guanyadora es va fer el passat 26 de març al Centre Cívic del Centre Històric entre una desena d’originals presentats. Unes obres que seran exposades en aquest mateix equipament municipal abans del cap de setmana de la Festa que enguany se celebrarà el 15 i 16 de maig.