Enllaç històric al Castell del Rei

El Castell del Rei-La Suda va ser testimoni ahir de l’enllaç entre el Comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV, i la princesa aragonesa Peronella en un casament que va reunir a milers de lleidatans en una magnífica diada. Una boda que va escenificar-se, justament, en el mateix lloc on va tenir lloc el 1150 i que va significar, en aquell temps, el naixement de la Corona d’Aragó.

Els nuvis van arribar a cavall i van ser rebuts amb “visques” fins a l’altar, on els membres més alts de l’església els esperaven per celebrar la unió. Així, el rei d’Aragó va lliurar la seva filla al Comte de Barcelona assenyalant que en Ramon es quedaria el Regne si ell moria. La cerimònia va ser breu i, després, Ramon Berenguer va decidir que es representés una obra de teatre sobre el mite de Pírame i Tisbe.

Les novetats més importants d’aquesta edició de les Noces Reials han estat, per una banda, la creació d’una moneda, la Peronella, que ha estat imprescindible per a comprar o consumir al mercat o a la taverna. Per l’altra, enguany el paper de Comte de Barcelona ha estat interpretat per en Vicente Luengo i el de Peronella per Noèlia Vallverdú.

L’espectacle va tenir altres alicients com la cercavila, les danses àrabs i medievals i les representacions teatrals, entre altres.