El Públic omple els carrers de Lleida a l’Entrada de Gala

Un any més el carrers de la ciutat de Lleida es van omplir amb milers de persones que no es volien perdre l’entrada de gala i que van recolzar a tots els festers i festeres amb els seus aplaudiments.

A dos quarts de set de la tarda, el bàndol moro va sortir des de la porta del Lleó de la Seu Vella, encapçalat per la Saïda dels Banu-Hud i el seu seguici, amb ballarines, música tradicional, malabars i la seva comparsa al darrere acompanyats per la banda Unió Musical de Villanueva de Gallego; tot seguit les comparses dels Musa i els Al·leridís amb l’Agrupació Musical de l’Horta Sud.

A continuació l’exèrcit cristià amb la comtessa dels Anglesola al davant i el seu seguici de música tradicional, ballesters, dracs, bastoners, grallers, escuders i una representació de tots els estaments de la societat de la Lleida del segle XII.

A continuació la seva comparsa amb la banda Municipal de Fraga i tot seguit, la resta del bàndol cristià amb les comparses dels Pallaresos i la banda simfònica Unió Musical de Lleida i els Urgellencs amb la banda Ilerband.

La desfilada, una vegada va passar pel davant de les autoritats municipals que es trobaven a la Paeria, va acabar com ja és tradicional al costat del monument a Indívil i Mandoni, on la Saïda mora i la Comtessa cristiana, acompanyades per la resta dels càrrecs de la Festa van rebre l’homenatge de totes les comparses.

Enllaç desfilada Lleida Televisió