L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ha celebrat avui diumenge dia 22 de novembre el Mig Any Fester a la nau central de la Seu Vella de Lleida, amb l’acte solemne de relleu de Capitanies i càrrecs.

En aquesta edició seran les comparses dels Musa i dels Urgellencs les que comandaran les tropes mores i cristianes respectivament, i que s’enfrontaran el proper mes de maig de 2016 per retornar la ciutat al domini cristià, tal com marca la tradició d’alternança en la victòria, tret característic de la Festa de Moros i Cristians de Lleida.

La nova capitana del bàndol moro serà la Saida de Madina Larida, Maria Font Oncins de la comparsa dels Musa i la nova capitana del exèrcit cristià la Comtessa, Conxita Ripoll Giménez dels Urgellencs; i els seus respectius abanderats la Raia, Montse Vives Julinés i l’abanderada, Roser Carulla Serra.

La resta de càrrecs de la Festa de 2016 són per la banda dels moros:

Musa, Andrea Alcantud Draper com a Xeic i Andrea Vives Julinés com Alam, pels Banu-Hud, el Xeic Albert Hortal Rosell i l’Alam Miguel Ángel Gil Sallent i pels Al·leridís la Xeic Àngels Ros Bonet i l’Alam Zacarias Farré Pascual

Pel bàndol cristià:

Urgellencs, Susana Berdala Martín com a Baronessa i Fèlix Villahoz Ortega com a Penó, pels Anglesola, Pepa Bosch Falcó com a Baronessa i Antoni Lujano Martos com a Penó i pels Pallaresos, Lurdes Tarragó Zaragoza com a Baronessa i Joan González Pons com a Penó.

Un cop finalitzat l’acte el president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, el Sr. Josep Lluís Gàzquez Pons ha dirigit unes paraules als festers i festeres i al públic en general encoratjant a fer que la Festa sigui més participativa, on tothom hi serà ben rebut per aconseguir fer-la encara més lluïda. També van dirigir unes paraules a tots els presents el Director del Consorci de la Seu Vella, el Sr. Pep Tort Bardolet i la Regidora de cultura de l’Ajuntament de Lleida, la Sra. Montse Parra Albà.

Tot l’acte de traspàs de càrrecs va ser acompanyat per la música de la banda Ilerband de Lleida i per la Cobla Quartana amb la música tradicional.

Per tancar la diada festiva tots els càrrecs entrants, sortints, autoritats i tots els presents en aquest acte, han desfilat amb la marxa mora Ximo pel claustre de la Seu Vella.

Amb aquest acte es dona el tret de sortida al nou any fester 2016