“Blaus” d’Ignasi Arqué Domingo, guanyadora del X concurs de fotografia

El lleidatà Ignasi Arqué Domingo, amb la fotografia que duu per nom “Blaus”, ha estat el guanyador del primer premi del Concurs de Fotografia de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, convocat amb motiu de l’onzena edició de la festa i que està dotat amb 180 euros en la seva màxima categoria. L’obra mostra el colorista seguici del bàndol moro. 

Pel que fa al segon premi, aquest fou per “Escultura” de Jordi Millàs Pérez –obra d’estètica urbana que mostra una de les components dels Musa, reclinada al monolit dedicat a Pompeu Fabra–, i que va emportar-se els 90 euros.

Arqué –guanyador d’aquesta edició– va ser distingit també amb un accèsit per “Cavallers” –instàntanea de la desfilada al seu pas pel carrer del mateix nom–; així com Montse Abella , que amb “Mujeres de armas tomar” va oferir una suggerent visió femenenina de la festa.

Els finalistes del Xè concurs van ser Miquel Sanjuan Moran, amb la fotografia titulada”Rostres Ocults”; Sergi Miquel Sanjuan Rico per “Espectant”; Amadeu Bonet Boldú per”Dansa en blau”i, Jordi Millàs Pérez per la fotografia”Blur”. Tots ells van ser distinguits amb un diploma que els acreditava com a finalistes d’aquest Xè concurs de fotografia.

El jurat de la l’Associació de la Festa de Moros i Cristians –composat per Membres de la festa, fotògrafs i professionals del món de les arts gràfiques– va escollir les fotografies guanyadores entre les més de 50 obres presentades. El concurs, a més de ser un element dinamitzador i divulgador, vol dotar l’entitat d’un banc d’imatges artístic i de qualitat que reflecteixi la vistositat i espectacularitat de la festa.