Assemblea General Ordinària

La Junta de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida va aprovar fer un curs de cap d’esquadra i l’Assemblea, celebrada el 3 de febrer, ho va recolzar. La finalitat d’aquesta acció es perfeccionar la desfilada en la figura del cap d’esquadra i millorar així l’escenografia. Per aconseguir-ho se celebrarà un curs de cap d’esquadra gràcies a la col·laboració dels amics festers d’Ontinyent.

Altres temes abordats durant l’Assemblea van ser la política de contenció económica adoptada per l’Associació a causa de la difícil situació actual. Una contenció que suposarà una reducció del 10% en el pressupost de la Festa d’enguany. Una Festa que vol consolidar, aquest 2011, totes les activitats que se celebren el dissabte, sobretot les Ambaixades, que van tenir una molt bona acollida l’any passat en la seva primera edició.

Un altre punt tractat en la reunió va ser el nou escenari que aquest any tindrà l’escenificació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella. I és que es preveu recrear la unió matrimonial a la Suda, precisament el lloc exacte de la celebració del matrimoni. A més, es treballarà per aconseguir una implicació més gran dels grups de teatre de la ciutat en l’espectacle.

Finalment, l’Assemblea va aprovar la incorporació de Mercè Rodríguez de la comparsa cristiana “Els Urgellencs” com a vocal. Així doncs, la junta queda composada per Joan Gomis (president),Tere Mayoral (vicepresidenta), Marisa Pifarré (tresorera), Tere Alcaine (secretaria) i Marta Roigé i i l’esmentada Mercè Rodríguez com a vocals.