500 cadires per veure desfilar els Moros i Cristians

La Festa de Moros i Cristians de Lleida presenta aquest any una interessant novetat dirigida a potenciar i millorar l’espectacle que suposa la desfilada de gala que es realitza per la tarda. Es tracta de la instal·lació de 500 cadires de lloguer que es col·locaran al llarg de l’Av. Blondel. Així doncs, tothom que ho desitgi podrà gaudir de la desfilada assegut còmodament pel preu de 3 euros. L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida endega aquesta acció aquest any de forma experimental. Segons com respongui el públic, l’any vinent es repetirà l’experiència i s’abaratirà el preu del lloguer dels seients.

La XIIIa edició de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ha estat presentada aquest matí per la regidora de Cultura, Montse Parra, a l’IMAC. Parra ha estat acompanyada en la presentació pels líders dels bàndols moro i cristià d’aquest 2008, Jordi Amarillo (Caïd) i Rosa Mostany (Capitana Cristiana). A més, hi han estat presents alguns membres de la nova junta de l’Associació: Nina Parra (secretària) i Marta Roigé (vocal).


La presentació d’avui a Lleida tindrà una continuïtat demà a Barcelona, on es desplaçaran alguns membres de la Festa per presentar, a la ciutat comtal, l’esdeveniment del proper 18 de maig. Així dons, demà a les 12.00h, la seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó (C/ Comte, 2) serà l’escenari on una quinzena de festers i festeres, amb els vestits de protocol, presentaran la festa lleidatana i realitzaran una mostra de desfilada mora i cristiana al patí del Palau. L’Associació ha triat la sala d’actes del Palau dels Virreis o del Lloctinent, seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, ja que la Festa ha establert un conveni de col·laboració amb el Ministerio de Cultura, institució responsable de l’Arxiu de la Corona d’Aragó.