Desfilada al Tasta Lleida del Poble Espanyol

Una desfilada per la Plaça Major del Poble Espanyol de Barcelona va ser la contribució de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida al TASTA LLEIDA que es va celebrar ahir diumenge, 7 d’abril, en aquest indret de la capital catalana. Els moros i cristians lleidatans es van moure a ritme de la música d’Ilerband per donar als assistents un tastet de la singular festa lleidatana que se celebrarà en poc més d’un mes.

TASTA LLEIDA va comprendre una sèrie d’accions promocionals per donar un Tast Gastronòmic i un Tast Cultural de la ciutat com a cita prèvia del mes festiu lleidatà per excel·lència: el mes maig. Així, la Fecoll va organitzar una caragolada popular, les escales de la glorieta del recinte van ser l’escenari de l’espectacle “Xim” del Centre de Titelles de Lleida. La música va venir de la mà de la xaranga de l’Aplec “Mai toquem bé” que es va moure per tot el recinte. Es va mostrar una granja de caragols en miniatura a la glorieta del Poble Espanyol i la Plaça Major del recinte va acollir un gastromercat amb venda directa de productes de la terra (oli de la DO Les Garriges de les cooperatives de Vinaixa i Maials, vi de la DO Costers del Segre amb el celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles i Casa Patau, peres DOP Pera de Lleida, i pa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida).

Turisme de Lleida –Ajuntament de Lleida– va col·laborar en la promoció amb un punt d’informació dins del recinte per explicar a barcelonins i visitants els atractius de la ciutat, molt especialment durant el mes de maig.2013