Avui dia 15 de maig i al nostre local social, la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch i el president de l’Associació, Josep Lluís Gàzquez Pons han presentat els actes del Cap de Setmana Fester que es celebrarà els dies 18 i 19 de maig. A la presentació als mitjans de comunicació els han acompanyat la saida mora, Dolors Carulla Pedrol i el comte cristià, Josep Fuentes Sanjuan, que ostenten les capitanies dels bàndol moro i cristià respectivament.

La regidora Pilar Bosch ha destacat que s’acosta un cap de setmana molt ple d’activitats amb la Festa de Moros i Cristians com a plat fort i ha elogiat la implicació ciutadana de l’associació que l’organitza, així com el foment de l’associacionisme que genera. La regidora també ha subratllat la feina conjunta que han començat a fer per “fer més gran la Festa de Moros i Cristians, incentivant la participació, la integració i facilitant la incorporació de gent jove”. De fet, va confirmar que s’havia començat a parlar amb alguna entitat multicultural per col·laborar amb la Festa.

Per la seva part, Josep Lluís Gàzquez ha detallat el programa de la Festa de Moros i Cristians de Lleida d’enguany i ha anunciat que “es treballa per involucrar el màxim de formacions de música, dansa i cultura popular de Lleida i així evolucionar a mig i llarg termini cap a un esdeveniment que sigui el màxim possible de km0”.

En aquesta edició participaran prop de 700 persones entre festers, músics, ballarines i membres dels seguicis, que desfilaran pels carrers de Lleida en l’Entrada de Lluïment de diumenge a la tarda. També es comptarà amb sis cavalls, dos dels quals seran “batidors”, és a dir, que faran espectaculars figures i exhibicions. La Festa d’enguany també incorpora la nova formació de trabucaires de Lleida, que aportaran la dosi de pólvora que completa l’espectacularitat de l’esdeveniment.

Finalment, la saida mora i el comte cristià han explicat alguns detalls del seguicis que han preparat.