El diumenge dia 5 de maig i a la Nau Central de la Seu Vella de Lleida es va donar el tret de sortida a la Festa de Moros i Cristians 2024, amb el Pregó-Concert, primer acte de la vint-i-vuitena edició de la Festa a celebrar els dies 18 i 19 de maig.

Com a pregonera vam poder comptar amb la intervenció de la Sra. Adelaida Moya Taulés, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya.

L’acte va comptar entre altres autoritats, amb l’assistència de la Sra. Pilar Bosch Vilana, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida en representació de l’alcalde de la ciutat, de la Sra. Sandra Marco Casals, diputada d’Igualtat i Relacions Internacionals en representació del president de la Diputació de Lleida i del Sr. Josep Lluís Gàzquez, president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida.

Pel que fa al concert, aquest any va actuar la Ilerband Banda de Carrer de Lleida, sota la direcció d’en Adrià Urrea Mora.

L’acte es va tancar amb la interpretació de “Yurida”, himne de l’Associació.

La Sra. Adelaida Moya Taulés, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, pregonera 2024 i el president de l’Associació, Josep Lluís Gázquez Pons.
Discurs del president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida.
Discurs de la Sra. Sandra Marco Casals, diputada de la Diputació de Lleida.
Discurs de la Sra. Pilar Bosch Vilana, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida.
Càrrecs de la Festa 2024
Autoritats que van assistir al Pregó.
Ilerband, Banda de Carrer de Lleida.
Públic assistent al Pregó.
Autoritats assistents al Pregó.
Rosabel Escartín, presentadora del Pregó.
La Sra. Adelaida Moya Taulés, pregonera 2024.