El diumenge 1 d’octubre, organitzat per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, es van recrear per dissetena vegada les Noces Reials entre la reina Peronella d’Aragó i el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV.

La posada en escena en el claustre i nau central de la Seu Vella va ser dirigida per Eduard Molins a partir de textos de Felip Gallart, Josep-David Garrido i Eduard Molins, amb poemes de Jaume Pont i la col·laboració de Xavier Eritja, com a assessor històric.

Es van representar sis escenes. Al claustre, L’auca de les Noces, la Taverna i la Batalla de Fraga. I a la nau central, el Pacte d’Alagó, els capítols matrimonials, el lliurament de Peronella a Agnès de Poitiers, la cerimònia de casament i els homenatges.

A la recreació van participar una seixantena de membres de l’Associació i van col·laborar el Grup de Bastoners del Pla de l’Aigua, el Cor Absis de l’Escola de Música d’Ivars d’Urgell, el Grup de Música Guerrilla Folk i la Companyia la Màxima (Fundació privada Ilersis). El vestuari va anar a càrrec de Maria Cucurull, Dolors Carulla i Conxita Ripoll.

Fotos: Manolo Zamora

Fotos: Miquel de Santiago