Programa de la Festa

PROGRAMA FESTA DE MOROS I CRISTIANS DE LLEIDA 2019

 Dissabte dia 18 de maig :

  -11:00 h: Presentació del llibre Moros i Cristians d’en Jordi Prenafeta, a la llibreria Caselles, amb lectura dramatitzada a càrrec de les capitanes de 2018. mes info…

– 12:00 h: Vermut medieval a la Plaça Sant Francesc.
Inici del cap de setmana fester amb ambientació de música festera. Preu 2,00 €

  – 19:30 h: Representació de les Ambaixades a la Plaça Paeria.
Les tropes mores arriben a la ciutat i demanaran la rendició de les tropes cristianes, després de la batalla dialèctica, a partir del text escrit per aquesta ocasió per la Sra Alexandra Cuadrat Capdevila, els cristians refusen l’oferiment i els moros es retiren anunciant la Batalla de l’endemà.

 

Diumenge dia 19 de maig:

-12:00 h: Entrada infantil des del Roser desfilada de les comparses mores i cristianes pel carrer Cavallers i carrer Major de Lleida fins a arribar a la Plaça Sant Joan, on tindrà lloc la tradicional Presentació de Bandes de música i Concurs de Bandes, enguany ens acompanyaran:

  • Ilerband Banda de carrer de Lleida
  • Banda Simfònica Unió Musical de Lleida
  • Banda Municipal Ciudad de Fraga
  • Banda de la Unión Musical de Villanueva de Gállego
  • Associació Musical Ciutat de Benicarló
  • Unió Musical San Diego de Lloc Nou d’en Fenollet

 -18:30 h: Entrada de Gala. Concentració de les comparses a la Porta del Lleó de la Seu Vella. Inici de l’entrada i desfilada de lluïment pel Carrer Cavallers, Avinguda de Blondel, carrer Saracíbar i Avinguda Madrid fins a la Paeria. Hi haurà servei de lloguer de cadires a les zones habilitades, reserva prèvia a Turisme de Lleida

 – 21:30 h: Batalla al Pont Llevadís de la Seu Vella. Escenificació de la Batalla entre les tropes mores i cristianes, a partir del text escrit per aquesta ocasió per l’Eduard Muntada; seguint la tradicional alternança de vencedors i vençuts els moros tornaran a ocupar la Ciutat, posant fi a l’ocupació cristiana i als actes de la XXIV edició de la Festa de Moros i Cristians de Lleida.

Descàrrega del programa en format PDF