El proper cap de setmana del 25 i 26 de setembre celebrarem la 25ena edició de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, ajornada el mes de maig.

Tot i que en un format reduït, a causa de les mesures restrictives a que obliga l’estat actual de la pandèmia tindran lloc els actes principals de la Festa, Ambaixades, Entrada i Batalla.

Al coincidir amb les Festes de Tardor de la ciutat també hem hagut de modificar les ubicacions i horaris dels actes, segons s’indica a continuació.

Per tots els actes caldrà fer reserva prèvia INDIVIDUAL, doncs l’aforament estarà limitat a la capacitat de cadascun dels espais habilitats i caldrà utilitzar mascareta durant tot l’acte, en el detall de cada acte podeu trobar l’enllaç al formulari d’inscripció corresponent. Per poder assistir serà IMPRESCINDIBLE presentar la reserva rebuda als responsables del control.


AMBAIXADES

Dissabte dia 25. 18:00 hores. Plaça Sant Joan

Les tropes cristianes arriben a la ciutat i demanaran la rendició de les tropes mores. Després de la batalla dialèctica entre els ambaixadors, el moros refusen l’oferta i els cristians es retiren anunciant la batalla de l’endemà.

Autora del text de les Ambaixades: Mireia González Antó, escriptora i periodista.

Ambaixador moro, Miguel Ángel Gil Sallen, de la comparsa dels Banu-Hud.

Ambaixador cristià, José Mª Secaduras Lujano, de la comparsa dels Anglesola.

Aforament limitat a 300 persones

Reserva Ambaixades

 


XXV ENTRADA DE GALA. DESFILADA DE LLUÏMENT.

Diumenge dia 26. 17:30 hores. Itinerari: Plaça Bores, Pont Vell, Avinguda de Blondel fins la passarel·la del Liceu Escolar

Concentració de les comparses a la Plaça Bores. Sortirà en primer lloc el bàndol moro amb les comparses dels Banu-Hud, els Al·leridís i els Musa i tot seguit el bàndol cristià amb les comparses dels Anglesola, Pallaresos i Urgellencs.

Aforament limitat a 700 persones

Reserva Entrada 

BATALLA

Diumenge dia 26. 20:00 hores. Porta dels Apòstols de la Seu Vella.

Escenificació de la batalla per conquerir la ciutat entre les tropes mores i cristianes. Madina Larida resta en poder del bàndol moro i el bàndol de la creu lluitarà perquè la ciutat torni a ser cristiana.

Autor del text de la Batalla: Pep Tort

Caid Moro: Antoni Pomés, de la comparsa del Banu-Hud

Comtessa Cristiana: Mariona Franco, de la comparsa dels Anglesola

Aforament limitat a 300 persones

Reserva Batalla