Comunicat oficial de la Junta Directiva de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida

Benvolguts/des:

El passat dia 12 de març, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per l’aparició i propagació del virus COVID-19, aquesta Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida va decidir suspendre els activitats públiques del mes de març.

Lluny de remetre, la pandèmia ha anat creixent fins obligar a decretar l’estat d’alarma a tot l’Estat, el posterior confinament de tota la població i l’aturada de totes les activitats no declarades com essencials.

Aquesta situació ha tensionat tots els àmbits de la vida de tots nosaltres, tant des del punt de vista sanitari com del laboral, empresarial, econòmic, social i el purament personal i psicològic.

Les perspectives de normalització a curt i mitjà termini no son gens optimistes, això fa molt difícil veure possible la celebració de la 25ena edició de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, programada pels propers dies 2 de maig (Pregó – Concert) i 16 i 17 de maig (Cap de Setmana Fester).

Per tot això la Junta de l’Associació, reunida de forma virtual el dia 6 d’abril de 2020 ha decidit que:

Els actes esmentats comporten la reunió de nombrós públic, tant en llocs tancats com oberts, absolutament incompatibles amb les mesures d’aïllament social que caldrà mantenir en les properes setmanes.

Cal afegir la dificultat i/o impossibilitat de fer arribar a la nostra ciutat tots els col·laboradors – pregoner, bandes de música, vestuari, grups de teatre i dansa … – necessaris pel normal desenvolupament de la Festa.

Ens trobem, a més, davant la impossibilitat de fer els assajos imprescindibles per dur a terme els actes programats (Bandes, desfilades, Batalla i Ambaixades).

 Davant tots aquests raonaments no ens queda cap altra alternativa que anunciar la suspensió dels actes corresponents a la Festa de Moros i Cristians de Lleida d’enguany, amb l’esperança de poder reprendre la nostra activitat a finals d’estiu, a punt per la Recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó.

Desitgem que no hàgiu tingut de lamentar cap pèrdua personal entre els vostres i que puguem tornar a compartir gran moments festers.

Salut i Festa

Junta Directiva de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida

Lleida a 6 d’abril de 2020