Programa de la Festa de Moros i Cristians de Lleida 2018 (inclou itineraris)

PROGRAMA 

 

Dissabte dia 19 de maig :

 

  • 12:00h: Vermut medieval a la Plaça Sant Francesc.

o    Inici del cap de setmana Fester amb ambientació de música festera

o   Preu. 2 €

 

 

 

 

 

  • 19:30h: Ambaixades a la Plaça Paeria.

o   Les tropes cristianes arriben a la Ciutat i demanaran la rendició de les tropes mores, després de la batalla dialèctica, el Moros refusen l’oferiment i els Cristians es retiren anunciant la Batalla de l’endemà.

Diumenge dia 20 de maig:

  • 12:00h: Entrada infantil des del Roser desfilada de les compares Mores i Cristianes pel carrer Cavallers i carrer Major  de Lleida fins a arribar a la Plaça Sant Joan on tindrà lloc la tradicional Presentació de les Bandes de Música i Concurs de Bandes, enguany ens acompanyaran:

Ilerband Banda de carrer de Lleida

Banda Simfònica Unió Musical de Lleida

Banda Municipal de Música Ciudad de Fraga

Banda de la Unió Musical Senienca

Banda de Música Ciutat de Benicarló

Unió Musical San Diego de Lloc Nou d’en Fenollet

Itinerari

 

  • 18:30h: Entrada de Gala. Concentració de les comparses a la Porta del Lleó de la Seu Vella.

Inici de l’entrada i desfilada de lluïment pel Carrer Cavallers, Avinguda de Blondel i Avinguda Madrid fins a la Paeria. Hi haurà servei de lloguer de cadires a les zones habilitades, reserva prèvia a Turisme de Lleida. (3 €)

Itinerari

 

 

 

  • 21:30h: Batalla al Pont Llevadís (Revellí de la Mitja Lluna) de la Seu Vella. Escenificació

de la Batalla entre les tropes Mores i Cristianes, seguint la tradicional alternança de vencedors i vençuts els Cristians tornaran a ocupar la Ciutat, posant fi a l’ocupació Mora i als actes de la XXIII Festa de Moros i Cristians de Lleida en mig d’actes festius i un castell de focs.

 

 

 

 

Tots els actes, organitzats per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, són gratuïts, i es realitzen amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Delegació de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consorci del Turo de la seu Vella.